background-img

طراحی لنداسکیپ

خدمات طراحی لنداسکیپ و طراحی منظر ‌PKA

طراحی لنداسکیپ

طراحی لنداسکیپ یا طراحی منظر در واقع فرآیند محوطه سازی و طراحی فضاهای باز در محیط های خارجی است که شامل طـراحی المان های مورد نیاز فضاهای خارجی از جمله گیاهان، سنگ ها، مسیرها، استخرها، آبشارها، درختان و دیگر عناصر طبیعی و ساختمانی است که در طبیعت، فضاهای باز و یا محیط های شهری استفاده می شوند.

در طراحی پلان لنداسکیپ هدف اصلی ایجاد فضاهای کارآمد، کاربردی و زیبا است که بتواند بین انسان و محیط پیرامون ارتباط خوبی برقرار کند. در طراحی Landscape یا طراحی منظر با استفاده از مبانی طراحـی و مطالعه در زمینه گیاه شناسی،جغرافیا و معماری و مطالعه در زمینه زیست محیطی‌ٔ، میزان تاثیر طبیعت و عناصر مختلف در ارتباط بین انسان و محیط پیرامون را بررسی میکنیم که این امر منجر به طراحی و محوطه سازی مناسب خواهد شد.

همچنین در معماری منظر تمرکز اصلی ما بر استفاده بهینه از بهترین متریال و المان های مورد نیاز و هماهنگ با محیط است که در نهایت بتوانیم فضای باز و محوطه ای زیبا وکاربردی خلق کنیم.

همانطور که حتما می دانید طراحی لنداسکیپ و فضای سبز فقط به طراحـی فضاهای باز خصوصی یا مجتمع های مسکونی خلاصه و محدود نمی شود و شامل طـراحی و محوطه سازی پارک ها، مناطق و اماکن تفریحی و تجاری، میدان ها و فضاهای عمومی شهری و روستایی، و همچنین محوطه های دانشگاهی و صنعتی نیز می باشد.

از مهمترین و رایج ترین المان های مورد استفاده در طراحی لنداسکیپ و محوطه سازی میتوان به استفاده از گلدان یا فلاورباکس و انتخاب و چیدمان گیاهان، نرده چوبی یا فلزی، کفپوش یا دیوار پوش ها، مبلمان فضاهای باز، نورپردازی و سیستم های آبیاری و تاسیسات اشاره کرد.

وظیفه اصلی معمار منظر و متخصص محوطه سازی، تلفیق دانش طراحـی محیط با استفاده از المان های مناسب و چیدمان اصولی و درست است تا با کنار هم قرار دادن آنها باعث بهتر نشان دادن فضا، ایجاد حس بهتر، استفاده بهینه از فضای پیرامون، ایجاد تعامل و جذابیت بین فضا و مخاطب و بهبود کیفیت زندگی در مخاطب شود.

این امر نیز با توجه به مدرن شدن صنعت ساخت و ساز منجر به ایجاد طرح های خلاقانه و متفاوت شده است که هنر محوطه سازی یا طـراحی لنداسکیپ را در کنار طراحی داخلی و معماری به یکی از مهمترین ملزومات ساخت و ساز تبدیل کرده است و می توان گفت که طراحی لنداسکیپ در معماری کامل کننده سازه و بنای آن می باشد.

 

طراحی لنداسکیپ و محوطه سازی

 

در طراحی Landscape موارد زیادی از قبیل عوامل انسانی یا طبیعی مثل آب و هوا، بافت گیاهی، آثار فرهنگی و بناهای تاریخی، و همچنین الزامات محیطی و اجتماعی دارای اهمیت بوده و لازم است در نظر گرفته شوند. که در نهایت با تبادل نظر و استفاده از هنر طراح منظر منجر به طراحـی بر اساس سلیقه و نظر مخاطب فراهم شود.

در طراحی لند اسکیپ معمولا اصولی به عنوان پیش فرض طـراحی رعایت می شود که در نهایت منجر به طراحـی مدرن، منحصربفرد و کاربردی می شود.

 

نکات مهم طراحی لنداسکیپ

یکی از مهمترین موارد در طراحی منظر رعایت انسجام و پیوستگی است. به عبارت بهتر جهت القای حس انسجام نیاز به تکرار و برقراری ثبات میان المان های مورد استفاده و تطبیق این المان ها با یکدیگر داریم. همچنین با در نظر گرفتن و رعایت تعادل بین المان های به کار رفته میتوانیم به طـراحی محیطی زیبا بپردازیم. این طراحـی محیطی همچنین نیاز به اثرگذاری رنگ های مورد استفاده بر روح و ذهن مخاطب نیز دارد و استفاده از رنگ های متناسب با فضای خلق شده می تواند حس خوبی را در مخاطب ایجاد کند. استفاده از ترکیب رنگ های گرم و رنگ های سرد نیز بسیار رایج و کاربردی بوده و جزو موارد مهم در طراحی منظر می باشد.

یکی دیگر از مواردی که مهندسین معمار در طراحی Landscape به آن تاکید دارند، ایجاد هماهنگی بین طراحی لنداسکیپ و محوطه سازی با طراحی و معماری کلی ساختمان است. این موضوع بیشتر به هماهنگ بودن طراحی فضای سبز با طراحـی کلی ساختمان و همچنین ایجاد تناسب گیاهان مورد استفاده با فضای انتخاب شده برای آن المان اشاره میکند.